Сүү хэрэглэхийн ач холбогдол

Цагаан идээ нь хоол боловсруулахад чухал vvрэгтэй кальци, уургаар баялаг байдгаас гадна цөс өвчлөх vед ходоодны хvчил шvлтлэгийн баланс, хvчил ихдэх тал руу алдагдсаныг тэнцвэржvvлж өгдөг. Харин жимс, ногоо, ялангуяа А,С витаминаар баялаг vхрийн нvд, улаан чинжvv, сонгино, лаазалсан хvнс, архийг хориглохоос гадна давсны хэрэглээг багасгах хэрэгтэй. Уламжлалт засал Цөс өвчлөх шалтгаан нөхцөл нь удаан хугацаагаар архи уух, биед таарамжгvй идээ ундааг байнга хэрэглэх зэргээс хvний хоол боловсруулах шингээлтийн хэвийн зохицолдоо алдагдахаас vvсдэг байна.

Хавдрын дараах үеийн хүндрэл болох химийн туяагаар эмчлүүлж, хордсон  үед түүний хорыг гадагшлуулахад сүү хамгийн тустай.

-Уурагаа маш их алдсан байдаг учраас төгс уурагаар амархан нөхөгдөх боломжтой.

-Эхчүүдийн дунд элбэг тохиолддог цээж хорсох гэсэн асуудал байдаг энэ бол урагийн үс ургаж эхэд мэдэгдэж байгаа мэдрэмж гэж хэлж болох тул үүнийг эх сүү, сүүн бүтээгдэхүүний тусламжтайгаар шийдэж болно.

Байгалийн гаралтай, тэжээллэг сүү нь кальци, Д витамин, яс, шүдийг сийрэгжихээс сэргийлдэг фосфор болон цусны эргэлтийг сайжруулах тэжээллэг бодис ихээр агуулдаг. Тэгэхээр бусад бүх ундааны дэргэд сүү бол эрүүл, байгалийн гаралтай ундаа. Сүү үе мөч, ясны сийрэгжилтийн эсрэг маш сайн бүтээгдэхүүн.

Ясыг бэхжүүлэх нөхцөлийг хамгийн сайн хангагч нь сүү гэдгийг маш олон судалгаа, эрүүл мэндийн салбарынхан хэлдэг.

  • Манай сайт таалагдсан бол лайк дараарай

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд unen.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. 

Сэтгэгдэл (0)